Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

1. 10. 2012 1:17
Výborný článek a mnoha neznámými informacemi.

Pád železné opony nezastavil zbrojení, ani války. Zbraně se vyrábí a je potřeba ověřovat jejich praktickou účinnost. Rusko se snaží dohonit USA, které již aplikuje technické řízení válečných akcí i s vyhledáním cílů, pomocí svých vesmírných satelitů.

Čína se probouzí a začíná si uvědomovat vojenské zaostávání za USA a Ruskem, což je v její pozici věřitele velmi nebezpečné, protože její velký dlužník USA, jsou v současné době nejsilnější vojenskou mocností s nejvyspělejší vojenskou a špionážní technikou.

Z dlouhodobého hlediska je splacení amerických dluhů Číně velmi problematické a nelze vyloučit snahy dlužníka o rozložení a rozpad komunistické Číny jakýmkoliv způsobem, třeba pod obvyklou záminkou ochrany lidských práv a svobody zevnitř, nebo použitím vnějšího tlaku přes spojence, zapletením Číny do válečného konfliktu se spojenci USA. Následnou porážkou Číny, v důsledku započtení válečných nákladů, by došlo k anulaci naprosté většiny dluhů. Co se opravdu stane, nemůžeme odhadnout.

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

1. 10. 2012 5:19
Re: Výborný článek a mnoha neznámými informacemi.

Ty informace nejsou vubec "nazname".  Najdete je kdykoliv na komunistickych nebo neonacistickych strankach, ze kterych Olser cerpa. Zkuste treba stalinistickou Pravdu.ru......

Ruske zbrane jsou casto slusne kvality a jsou levne. Bohuzel neznam pripad, kdy by v mereni se zbranemi a vojaky demokratickych zemi (tedy v boji za svobodu) uspely.

To stejne plati i o zbranich, ktere produkuje cinska diktatura.

I kdyby si Olser prst v ...... zlamal.

0 0
možnosti
SK

Sedřený kůň

30. 9. 2012 21:55
To je snad nějaká sovětská socialistická agitka

?? já spíš bych hodnotil válečné výsledky těch úžasných ruských zbraní, ty tady jaksi nejsou vůbec nikde žádné.

Rozdíl mezi USA zbraněmi a ruskými zbraněmi je asi takový jako rozdíl mezi USA automaty na Marsu a ruskými automaty typu Lunochod. Protože od Lunochodu zdá se že Rusové nepokročili ani o píď a ohledně jaderných zbraní se mohou zase chlubit jen tím obvyklým tedy ráží.

0 0
možnosti
SK

Sedřený kůň

30. 9. 2012 22:00
Re: To je snad nějaká sovětská socialistická agitka

Ještě to chtělo prohodit nějakou větičku že ten Paumer a Mašíni jsou opravdu hnusní vrahouni.

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

30. 9. 2012 20:32
Děkuji, pane Olšere,

že jste mě ve svém P. S. pod článkem o bombě z Hirošim"i" (teď je tam Nagasaki), seznámil se svými nedávnými a naopak i chystanými cestami do světa. Obdivuji vaši vitalitu, a hlavně to, že během těch údajných cest jste pravidelně každý den vydával svůj blogový koktejl smíchaný z článků Novinek a Idnes, potažmo z jiných internetových zdrojů. Doufám, že vaše cesta do Izraele "se štábem" přinese nejen původního texty, ale hlavně že i něco nového vyfotíte. Ta hodně štěstí a snad vám jako novináři ani nemusím připomínat, že není dobré informovat širokou internetovou veřejnost, na jak dlouho se do světa chystáte a že klíč je pod rohožkou. Hlavně se dobře pojistěte a cestování si užijte!

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata I

30. 9. 2012 19:32
A co z toho plyne?

Máme se bát, radovat nebo se honem schovat pod křídla Sovětského Svazu?

1 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

30. 9. 2012 19:33
Re: A co z toho plyne?

Přijde na to, na které jsi straně.

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

30. 9. 2012 19:23
A není to trochu málo?

Jenom 67 bomb z Nagasaki? R-36M byla jako 1190 bomb z Nagasaki. Zdá se, že ruská technika dál prochází úpadkem;-(

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

30. 9. 2012 19:28
Re: A není to trochu málo?

A AN602 (Tzar Bomba) byl 2380x vetsi ...

0 0
možnosti
PK

multikulti pravdoláskař

30. 9. 2012 17:30
Co to je

Hirošimi, Olšere?

1 0
možnosti
OK

obr Kolodej

30. 9. 2012 17:41
Re: Co to je

To je hrubka primo v nadpisu. Pan novinar bere lekce pravopisu a politickych ved od toho soudruha, co strilel na Klause. ;-)

1 0
možnosti

Achenbach Šimon

30. 9. 2012 16:22
Takové "poctivé socialistické" sebeoslavování matičky Rusi

Rusko je velká země a jistě má mnoho nadaných lidí a také dokáže vyrábět dobré zbraně. Také má dobrou špionážní organizaci a dokáže hodně informací ukrást a potom doma zbraně jiných padělat. Řada technických dat co autor uvádí je převzata z ruských zdrojů a nadnesená. Nic z toho však nezmění fakt - že nejen USA, ale i mnoho jiných států má technologicky kvalitnější zbraně. Nejde o to, kterak letadlo či tank vypadá na křídovém papíru a co k tomu píší, ale jak se taková zbran OSVĚDČÍ PRAKTICKY ve střetu spodobnou zbraní protívníka. No a právě v tom se ruské zbraně NEMAJÍ ČÍM chlubit. V jednom i dnešní Rusko, jako bývalý SSSR mají primát - v masívních nukleárních náložích svých balistických raket. Je to však zbytečné a hloupé, navíc plýtvání - protože v rovnováze vzájemného zničení by na tom vůbec nezáleželo. V každém případě článek jako tento poskytuje imaginární berličku obdivovatelům matičky Rusi. Nám nezbývá, než se shovívavě usmívat ...

Šimon Achenbach

1 0
možnosti
PP

Marbot

30. 9. 2012 17:37
Re: Takové

ale to není pravda - je smutné, že Rusko (nebo sovětský svaz chcete - li) bylo vždycky v občanské vybavenosti a vůbec způsobu života nejširších mas na úrovni Horní Volty (či Burkina Faso - opět chcete - li, je to holt takové pěkné slovo), ale v případě jeho zbraní jde většinou o perfektní výrobky - už tank T - 34 vzbudil senzaci u tehdy ! neporazitelné" wehrmacht a nikdo na světě neměl nic podobného... Sovětské stíhačky byly primitivní, ale svou rychlostí u země a obratností neměli protivníka... MiG - 15 byl v Koreji výkonostně nadřazen F - 86 Sabre a kalašnikovem se vyzbrojovali ve vietnamu i američtí vojáci zahazujíce své M - 16... Jistě je druhá strana mince jak dokáží rusové své zbraně používat, ale rozhodně bych nepodceňoval ruské konstruktéry a jimi vyvinuté zbraně...

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

30. 9. 2012 15:39
Pozoruhodne....

ze pouste Iraku, Kuwaitu, Syrie i treba Egypta zdobi ohorele vraky prave tech uzasnych ruskych zbrani......8-o

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

30. 9. 2012 12:52
Zajímavý článek

díky za informace, karma R^

0 0
možnosti
OU

30. 9. 2012 10:19
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PP

Marbot

30. 9. 2012 17:41
Re: Čína má přebytky proto, že skončila s utopickým komunismem

no jo staletí vykořisťování Kitaje a rasová nadřazenost evropanů byla v pořádku, ale když se něco přiučí "ne.gr" a použije to proti panské rase tak  je najednou humbuk... Kdyby nám měli neevropské národy a kmeny oplatit naše křivdy, tak nevím jestli by ještě evropanů bylo...

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce