Nebojí se Drábek defenestrace aneb Nákaza Kalouskovou horkostí…?

18. 07. 2012 10:14:16
To bude asi sranda, to nemíní ministr Drábek vážně. Zvýšit platy politiků o desetitisíce. Všichni musí škrtat, je to přece solidarita. Uskromnit se musí i důchodci. Jen církve ne a politici či soudci. Vláda už si delší dobu koleduje po naplnění české tradice – vyhazování konšelů z oken radnice, resp. ministrů z oken Kramářovy vily.
Šup do hnoje, páni ministři...
Šup do hnoje, páni ministři...

Poslanci mají zkrátka málo. Jejich nynější základní hrubý plat je 55 900 korun, proto by měli brát 66 700 korun. Ministr Drábek by si z dnešních 106 600 polepšil na 127 200 Kč a premiérův plat by se zvýšil z 150 100 na 179 tisíc korun. Nejvyšší změnu by měl zaznamenat na svém účtu prezident, který by místo 186 300 korun měl dostávat 222 200 Kč. To budou mít manželky radost. Kromě rozvedené paní Kalouskové. Ta ostrouhá mrkvičku.

Kdoví, jestli paní Drábková a další manželky politiků, nakupují "v akcích" nebo v povánočních či novoročních slevových rošádách v supermarketech...? Jestli jsou jim miliony jejich manželů vítaným dárkem do rodinného rozpočtu...? Dámy si zřejmě žijí v jiném světě. Úměrně tomu totiž vzrostou i zdaňované náhrady těchto činitelů. U zákonodárců se nyní pohybují mezi 29 000 a 39 400 korunami, zvednout se mají na 34 600 až 47 000 korun. Ministr má místo 15 600 dostávat 18 600 Kč, premiér místo 19 200 Kč napříště 22 900 korun. Prezidentovi bude náležet již nikoli 173 300, ale 206 800 korun.

Jen do toho. Ale církvím se musí vyplatit vše do posledního haléře. Komunisté ukradli, my musíme vracet. Logika Kalouska. Důchodci počkají, stejně většinou zemřou. Ať se pomodlí, jejich úspory vezmou katolíci a bude jim odpuštěno. Návrh na církevní restituce počítá s tím, že stát církvím vrátí 56 procent zabavených budov, pozemků a lesů a 59 miliard korun jim bude splácet po dobu příštích 30 let.

Navíc budeme církve dotovat ještě 17 let. Z toho tři roky v plné výši, tedy 1,4 miliardy korun ročně. Dalších 13 let se podpora bude ročně o pět procent snižovat. Bla, bla, bla... Všude se píše, že to všechno zaplatí stát? Ale, co je to státní kasa? Převážně peníze daňových poplatníků. Celkový objem naturálních restitucí se zvýší na 75 miliard korun.

Připomeňme si napřed jezuitské učení o chudobě v Duchovních cvičeních třetího týdne (viz 2. kapitola), kde jsou popsány dvě vojenské korouhve, z nichž jedna má nápis ”pýcha, čest, bohatství” a druhá ”chudoba, hanba, pokora” a cvičenec je metodicky pochopitelně veden k tomu, aby si vybral chudobu, hanbu a pokoru...Když byl ustanoven řád Tovaryšstva Ježíšova, skládali a skládají doposud jeho členové slib kromě jiného i o své chudobě. Vydanou bulou Regimini militantis Ecclesiae byl řád tovaryšstva oficiálně veřejně prohlášen za řád žebravých mnichů...

Jezuité jsou řeholí, řádem a nikoli konkregací, jelikož veřejné sliby stoupenců řádu jsou sliby zároveň slavnostními a slavnými (Alighiero Tondi: Jezuité, str.98; Kánon 488...”Tento žebravý řád nemůže mít stálé jmění a musí žít z darů a podpor věřících a z nejistých almužen,” jak to potvrzuje papež Pius V. v bule Dum indefessae ze dne 7. července 1571...

Definice Světové banky o chudobě zní: Žít za méně než dolar na den. Tato kategorie je aktuální spíše v Africe či Indii. V České republice status sociálně slabého znamená příjem nižší než 7143 Kč měsíčně. Dokáží si to paní Drábková nebo nová pí Kalousková vůbec představit, i když sto tisíc měsíčně čistého jejích mužů není nic moc, ale co ty manželky s necelými osmi tisíci za měsíc...? Jak asi vyžijí? Do této kategorie spadá 8 procent populace. Od nástupu Nečasovy vlády se však množství chudých v České republice radikálně zvýšilo. V roce 2009/2010 byl nárůst 52 tisíc, v roce 2010/2011 rovných 71 tisíc. Kolik to bude v roce 2012, těžko odhadnout. Nejhorší je situace osamělých rodičů. Z této skupiny upadlo do chudoby 37 procent rodin, což je vysoko nad evropským průměrem. Kromě vládní politiky má na nárůst chudoby významný vliv také nezaměstnanost.

Příjmovou chudobou je podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) ohrožen zhruba každý desátý Čech. Z hlediska skupin obyvatelstva nejvíce dopadá na matky samoživitelky. Opět máme další důvod radostněji vstávat ke světlým zítřkům. Osmkrát větší sumu než před devíti lety, notně přes bilion korun, dlužily české domácnosti bankám na konci loňského roku. Dalších více než 100 miliard pak lidé museli splácet leasingovým společnostem a dalším zprostředkovatelům úvěrů. Informoval o tom Český statistický úřad.

Exministr financí Kalousek jako každý správný kalousek sebevědomě za svého nedávného panování fiskálním čachrům prohlásil: ...“V každém případě opakuji, že není třeba se bát. Neexistuje žádný objektivní důvod domnívat se, že se česká ekonomika dostane do krize. Dojde jen ke zpomalení růstu, to znamená, že budeme stále bohatnout, jenom už nebudeme bohatnout tak rychle. Žádná mimořádná opatření teď nejsou zapotřebí, proto také žádná neuplatníme....“

No problem! Krize ani dluhy a nezaměstnaní prostě nejsou, můžete klidně spát. Naopak, můžete na „virtuální krizi“ ještě vydělat. Jste bohatí? Máte možnost být díky hospodářské krizi ještě bohatší. Cizí neštěstí, vaše peníze... Recese je přece pouze jako chřipka. Přišla, odejde. Pokud na ni někdo nezemře. Je pouhou nedílnou a přirozenou součástí skvělého kapitalismu jako jeho katarze.

Největší dluhy české domácnosti vytvořily půjčkami na bydlení. Ty od roku 2002 tvoří více než 70 procent objemu půjčených financí. A také zdde máme zvláštní skupinu podnikavců... Majitelé hazardu vložili peníze do svých reklamních kampaní, ve kterých nabízejí nejrůznější slevy či výhody, aby své klienty donutili ještě více utrácet peníze ze svých půjček. Jsou prý dokonce i cestovky, jež se obrátily na altruismus a chtějí “zvýhodnit” ty klienty, kteří touží jet na letní dovolenou, ale přijdou o zaměstnání. Pokud si prý klient zakoupí zájezd a poté dostane výpověď, získá nárok na vrácení 30 procent ze zaplacené ceny zájezdu...

Tak to už je hyenismus nejvyššího kalibru. Vydělávat na těžkých životních problémech jiných. K čemu bude asi takovému klientovi dovolená, když jako nezaměstnaný nebude mít na nájem a živobytí...? „U nás krize nehrozí! Naše Kasina vyplácejí 10 miliónů denně!“ hlásil bilboard firmy Merkur.

Přibývá ale podnikatelů a rodin, které už své dluhy nemohou splácet. Zhruba tři čtvrtiny těchto pohledávek tíží naše domácnosti. Dlužnící už si půjčují na splacení svých dluhů. Situace začíná být tragická. Lidé už nemají prostředky ani na to, aby u soudu zaplatili za žádost o oddlužení.

Splňte si své sny. Neváhejte, nepotřebujete ani ručitele... Neváháte a naletíte, půjčíte si, nejednou na latentní lichvářský úrok, a už se vezete do pekel. Nastává vytloukání klínů klínem a další zadlužování kvůli splátkám předchozích dluhů... Celková zadluženost českých domácností v poměru k jejich příjmům stoupla z 11,7 procenta v roce 1997 na více než padesát procent v roce 2009. Občané Moravskoslezského kraje se v množství půjček umístili na prvním místě u nás. Trpkou zkušenost s nimi má skoro 90 procent z nich. Nárůst soudem nařízených exekucí podle Exekutorské komory přesáhl 700 tisíc...

Inu, když Kalouskova vládní horkost nakazí i Drábka a oba pak společně poletí defenestrativně z okna Kramářovky na smetiště dějin, záchrání tento stát... Domácnosti už dluží bilion korun, ale prý není proč si zoufat...?

Lákavá nabídka – utrácejte, bankrotujte, my vás z dluhů vytáhneme!

Zhaslo se a kradlo, pak přišly výmluvy na totalitu a výprodej Česka

Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)-
http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044

Autor: Břetislav Olšer | středa 18.7.2012 10:14 | karma článku: 28.39 | přečteno: 1662x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 17 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.45 | Přečteno: 418 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 511 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 466 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2307 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...