Učitelka Petra Štěpánová: „Naučte se dějepis-Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

3. 03. 2016 8:03:03
V posledním pořadu „Máte slovo“ na téma „Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?“ se učitelka z Brna Petra Štěpánová vyjádřila na adresu Ruska a Putina. „Nevíme, kdo je agresor a kdo oběť,“ popsala svůj názorový chaos...

Uběhl již skoro týden, přesto mi to nedá, abych byl k tomuto schizofrennímu faux pas netečný; jak uvedl AE News, Štěpánová vše pateticky doložila příkladem dětí ve škole, u kterých přeci dokážeme rozlišit, kdo zlobí a kdo ne. Stejné je to prý s Putinem a s Moskvou: „Chtějí se rozpínat. Je tu jasný agresor,“ ujistila. „Spojené státy osvobodily Evropu od agresora Hitlera. Naučte se dějepis,“ poučila osazenstvo s tím, že desetileté děti ji také žádaly, aby v televizi zmínila vzkaz: „Ať už u nás skončí komunismus!“ Pak po předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, který byl také hostem u Michaely Jílkové, žádala zrušení KSČM. „Jde o život, máme toho plné zuby,“ zhodnotila vývoj. A ostré reakce zaznamenala už v samotném vysílání: „Jestli tohle učíte děti, tak pánbůh s námi“ (celý pořad zde).

Má tato velmi zvláštní osoba vůbec ponětí, že celkový počet lidských obětí ve druhé světové válce se blíží k číslu 60 milionů mrtvých, z čehož přes 20 milionů připadá na vojáky a více než 40 milionů na civilisty, nejvíc obětí měl SSSR - 27 milionů, z toho třináct milionů byli vojáci Rudé armády... US Army přišla o půl milionu svých hrdinů v módních uniformách a s čokoládami po kapsách...

Vystoupení učitelky Štěpánové, (třeba tak bouřila proto, jelikož si hojila mindrák jako hypoteticky příbuzná komunisty stejného příjmení), vyvolalo bouřlivé reakce na obou stranách „Lidé mi telefonovali, psali vulgární maily, někteří mi dokonce vyhrožovali fyzickou likvidací. Nakonec jsem všechno nahlásila na policii a požádala ji o ochranu,“ uvedla Štěpánová pro server Echo24.cz. I teď je internet zaplaven nejrůznějšími reakcemi. Učitelka zaujala i europoslance Jaromíra Štětinu, který naopak její slova ocenil: „Statečná ženská. Zvláštní: pětadvacet let po Listopadu musí mít člověk odvahu, aby řekl, že komunismus byl špatný. Je potřeba bránit demokracii a postavit komunisty mimo zákon,“ uvedl jasně na Facebooku.

Naopak Jelena Vičanová se domnívá, že s těmito názory by za katedru raději Štěpánová neměla vůbec chodit. Organizuje petici, která má prověřit působení pedagožky na základní škole a její postupy. „Domníváme se, že takovéto vyučovací metody jsou v demokratické společnosti nepřípustné. Žáci mají práva na objektivní a relevantní informace, nikoliv jen na zjevné pseudopravdy a lá osobní názor paní učitelky,“ píše autorka petice. Zároveň se ptá, jak je možné, že nezná historická fakta a pak přidává: „Proč se žáci této učitelky domnívají, že stále žijí v komunismu, když už 26 let žijeme v demokracii?

Jakým právem chce tato učitelka nedemokraticky zakazovat občanům, koho mohou a nemohou volit a proč k tomuto nepřijatelnému jednání vede své žáky?“ Petici už po internetu podepsaly stovky lidí. Aktivistka svůj názor aktuálně vyjádřila i přes sociální síť: Soužka učitelka zase pobavila: „Nejlepší by podle mě bylo, kdyby se tehdy Američani vylodili a následně došli až do Moskvy. Nemuselo dojít ke studené válce a dnes jsme mohli mít klid,“ citovala slova pedagožky pro server Echo24. Zároveň zapochybovala, zda nemohla mít Štěpánová úraz: „Jí snad spadla na hlavu tabule,“ píše na Facebooku.

Štěpánovou za její vystoupení v pořadu však nepochválil mediální analytik Jiří Mikeš. „Kdo byl úplně mimo mísu, té jsem se zhrozil, to byla učitelka Štěpánová. To bylo něco tak strašného. To jsem si říkal: Tak tohle učí ty naše děti, vnuky? Tak to jsme to teda dopracovali,“ uvedl Mikeš pro ParlamentníListy.cz. „Ty děti si vůbec nepamatují, co to byl komunismus a hlavně je vůbec nezajímá. Ty zajímá, co si koupí a jakou hudbu budou poslouchat, na jaký film půjdou... Ty zatím nezajímá nějaká Amerika nebo Rusko,“ dodal analytik. Státníci oslaví bitvu o Normandii; kdy se sejdou ve Stalingradě?

Nicméně člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka napsal v MF Dnes o pořadu z 25. února 2016 sloupek: "Poslední slovo moderátorky, jejíž hvězda padá." Nazval její pořad "Máte slovo" dryáčnickým show moderátorky "z miliardářského balkonu svého muže a s jeho médii v zádech". Pak ještě něco o "bulvární kanonádě na radní televize, která ji roky živí..." Autor tohoto hysterického imperativu, který by jiné rád popoháněl k trestní odpovědnosti, se právě zřejmě dopustil urážky na cti, je český novinář, publicista a moderátor Zdeněk Šarapatka, který v minulosti vedl premiérský kabinet Miloše Zemana a Stanislava Grosse, nyní člen Rady České televize, jenž uviděl v prezidentově výroku o "kalašnikovi" vyhrožování vraždou a následně podal trestní oznámení k rukám vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Byla Rudá armáda jedinou armádou znásilňovatelkou a zlodějkou ve 2. světové válce...?

„Přestože se pracovníci Kanceláře prezidenta republiky snaží výrok bagatelizovat poukazem na prezidentův údajný drobný ‚bonmot‘, vzbuzuje jeho obsah zcela reálné podezření na spáchání trestného činu,“ uvádí v trestním oznámení. Vyhlídky podobného soudního vyšetřování jsou, řečeno právním jazykem, však více než mizivé...

article_photo

Ovšem není Šarapatka jako Šarapatka, ten Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD pro PL řekl:. "Můj jmenovec Zdeněk Šarapatka, bývalý tajemník sociálně-demokratických premiérů, publicista a televizní moderátor, který byl po léta spojen se zemanovou ČSSD pupeční šňůrou, na prezidenta podal za jeho vyjádření další trestní oznámení pro podezření, že „prezident republiky veřejně označil jako jednu z možností zbavení se předsedy vlády České republiky použití střelné zbraně“ a dále že „jeho obsah vzbuzuje zcela reálné podezření na spáchání trestného činu“. Tak mne napadá, copak si asi tito pánové během své dlouhé spolupráce v Lidovém domě udělali? Napadla mě ale také jiná, jistěže poněkud spekulativní myšlenka. Co když se naopak oba pánové domluvili a Zdeněk Šarapatka dělá prezidentovi reklamu? Nic lepšího, než takové nesmyslné trestní oznámení, si totiž prezident Zeman pro své ještě větší zviditelnění ani nemohl přát..." Ráno vstane, opáše se dynamitem a odpálí na pomníku Rudoarmějců...?

article_photo

Foto: ČTK...

Že by nastaly časy dalších čistek nepohodlných osob v Česku, znovu boj proti bohaté buržoasii, co žila z práce dělnické třídy? V Poslanecké sněmovně se totiž konala konference think-tanku Evropské hodnoty a projektu Kremlin Watch o tom, jak bránit údajné pro-ruské propagandě, která se šíří českým, resp. evropským internetem. „Nečekaně“ se objevila zpráva o konání této akce i ve vysílání ČRo a ČT. Hlavní výsledek? Požadavek na zkomplikování života pro-kremelským webům... http://www.rukojmi.cz/clanky/1202-vazeni-pratele-a-kolegove-co-myslite-zada-si-tato-akce-reakci-z-konference-kremlin-watch-je-treba-zneprijemnit-pro-kremelskym-webum-zivot

Inu, pan Voltaire se v hrobě obrací, když někdo takto przní jeho odkaz: "Nesouhlasím s vaším názorem, ale budu do smrti bojovat za vaše právo jej vyslovit"... http://aeronet.cz/news/video-naucte-se-dejepis-spojene-staty-osvobodily-evropu-od-hitlera/

Jak to chodí, televizní pohádko...?

Filosof Voltaire metá v záhrobí kozelce z cenzury v ČT, řízené s netečností její Radou...

Zde... Proč by měl platit poplatky někdo, o kom lže Česká televize?

Pane Veselovský, kdo platil vaše „monitorování“ Milana Šarapatky?

Autor: Břetislav Olšer | čtvrtek 3.3.2016 8:03 | karma článku: 38.70 | přečteno: 3633x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 577 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 1996 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 286 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...