Břetislav Olšer

Kdo přivedl Saúdy do Česka? Václav Havel, jemuž asi nestačilo jen humanitární bombardování

6. 01. 2016 7:36:36
Máme v živé paměti pravdoláskové činy Václava Havla, co se zapřísahal, že bude prezidentem jen jedno volební období, ale byla z toho tři, tajil, že k majetku jeho rodina přišla zásluhou strýce Miloše, co prodal Barrandov nacistům.

Napřed hořel pro lásku a pravdu, co to natřou lži a nenávisti. A řečnil. Listopad 1989 – Letenská pláň:
„Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte“. Před volbou prezidenta v prosinci 1989 se nechal slyšet: "Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků... Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím..."

Z balkonu Melantrichu koncem roku 1989: "Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce..." Pak musel učinit něco za dolary, jimž byl jako vězeň svědomí Západem sponzorován, a tak se pro francouzský Le Monde vyslovil v rámci své obhajoby útoku NATO na Bělehrad ve své tezí o humanitárním bombardováním. Václav Havel – humanitární bombardování...

Je to už dvaadvacet let, kdy Václava Havla počastoval rozhořčenými výroky někdejší disident Petr Cibulka. Reagoval tak během soudního sporu, v němž Havla žaloval za jeho pokrytecké výroky, kterými zpochybňoval Cibulkův krok zveřejnění seznamu příslušníků Státní bezpečnosti. Doslovný citát zněl: "Vašku, jsi prase! Jsi prase a hovado!" Zamrazilo mě; Petr byl můj spolužák, bydleli jsme spolu na studentských kolejích v bývalém Gottwaldově. Byl kamarád - já jezdil k němu do Brna, on zase k nám na Valašsko. Za urážku hlavy státu mu hrozily až dva roky. Havel však využil pravomoci prezidenta a Cibulkovo trestní stíhání zastavil, aby ulevil svému černému svědomí. Proto též následně přispěl k tomu, aby zmiňované komunistické paragrafy 102 a 103 z českého práva navždy zmizely, takže si na dnešního prezidenta Miloše Zemana může pražská kavárna plivat, jak se dá...

zdroj: Turnovskovakci.cz

Václav Havel zatajil též, že mu voní petrodolary. V roce 2001 totiž navštívil Saúdskou Arábii a při této příležitosti byla podepsána dohoda o zřízení vyslanectví Saúdské Arábie v Praze. To bylo otevřeno v roce 2002. Náš sametový prezident potřeboval movitého sponzora. Česko s královstvím proto od té dob\y spolupracuje v oblasti politické, školské, vědecké, kulturní a obchodní. V Praze se mezi lety 1999–2000 uskutečnila výstava s názvem Saúdskoarabské kulturní dědictví a v roce 2011 byla Saúdská Arábie čestným hostem a hlavním tématem veletrhu Svět knihy.

V roce 2011 byla podepsána Dohoda o vzájemné ochraně a podpoře investic. A v tom byl zakopaný pes cožpak má živitel teroristů nějaké kulturní a vědecké zázemí? V roce 1938 totiž změnila život Saúdské Arábie těžba ropy. Z kočujících nomádů se stali zámožní občané státu s vlastním bohatým králem a zároveň silným vlivem duchovních, kteří vycházeli z wahhábismu, fundamentální větve islámu. Dovezl jsem si z Káhiry z českého velvyslanectví vzácný suvenýr; brožurku, v níž byl arabský překlad hry Václava Havla “The Memorandum – Vyrozumění”. Tato další absurdní hra je založena na konfrontaci umělosti a přirozenosti. Umělý svět je zde budován na umělém jazyku Havlem nazvaného „ptydepe“, který má zajistit štěstí vyloučením emocionality, nepřesností či mnohoznačnosti. A tato knížka byla k mání mezi turistickými průvodci v předsálí velvyslancovy pracovny... Byl Miloš Havel homosexuál, kolaborant či zachránce českého filmu?

Nyní se Arabové chlubí svou nejnovější produkcí; Havlovou esejí “Moc bezmocných”. Náklad tisíc výtisků. Knihu o československé revoluci si před pár dny na káhirském knižním veletrhu kupovali i naši protivládní aktivisté. Ovšem první bylo “The Memorandum”, vydané asi před roky v jazyce arabském. Teď “Moc bezmocných” o české zkušenosti se sametovou revolucí půjde i do Saúdské Arábie. Nakladatelství al-Arabí ji míní vydat do celého arabského světa. Vystaví ji i na veletrhu v Maroku, Ománu, Abú Zabí... Jako podpora tamních arabských revolucí? Ano, je tam už málo mrtvých, je třeba je ještě víc rozeštvat. Prostě vývoz revoluce po česku. A že se Saúdům revoluční samet tuze zalíbil, svědčí i fakt, ze v Saúdské Arábii popravili letos 2. ledna 47 lidí údajně usvědčených z terorismu.

Většina z popravených byla podle saúdskoarabského ministerstva vnitra zapojená do útoků spáchaných teroristy ze sítě Al-Káida v letech 2003 až 2006. Až na čtyři šíity byli všichni sunnité. Mezi popravenými je šíitský duchovní Nimr Bákir Nimr, který působil mezi šíity ve Východní provincii a netajil se kritikou Rijádu. Jednalo se o největší masovou popravu od roku 1980, kdy Saúdská Arábie popravila 63 lidí za přepad Velké mešity v Mekce. Sobotní popravy kritizoval zejména šíitský Írán, jehož duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí včera řekl, že Saúdskou Arábii za Nimrovu popravu stihne „boží odplata“, prezident Hasan Rúhání popravu označil za „neomluvitelnou“. Jako odplatu vypálili íránští šíité saúdsko-arabské velvyslanectví v Teheránu a nastala mela...

Saúdská Arábie ihned přiměla, aby okolní státy s převahou sunnitů se přidaly na její stranu, proti Íránu. Musely, ekonomický tlak je velký, k tomu nějaké virtuální pobídky, ale též hrozba sankcemi. Je to americký styl; něco za něco. Nechci tu slevu zadarmo. Proti Íránu se spojily Saúdská Arábie, Bahrajn i Súdán, Kuvajt a Spojené arabské emiráty. Většinou stahují své diplomaty z Teheránu. Nová studená válka, nyní v Perském zálivu. Ta první vznikla v Německu, kde s ohledem na sílu komunistických zemí a obavy ze SSSR přišel Marshallův plán, oficiálně nazývaný Plán evropské obnovy (angl. European Recovery Program), přijatý Kongresem USA v dubnu 1948 s cílem pomoci poválečné Evropě.

V důsledku jeho odmítnutí ze strany zemí východního bloku byl plán omezený jen na západní Evropu. Marschalův plán nebyla charitativní záležitost. Šlo o ekonomické ovládnutí Evropy. Jeho skutečný důvod spočíval v tom, že jakmile tyto země byly uvedeny zpět na nohy americkou pomocí, jejich měny byly vázány na americký dolar a byly nuceny kupovat americké produkty, což podporovalo ekonomiku Spojených států. Každý stát v programu Marshallův plán byl musel odsuzovat komunismus a socialismus – což byl důvod, proč Československo tento plán odmítlo.

Nyní však nastal čas, kdy je třeba si nalít čistého vína; mírumilovný islám by byl mírumilovný, kdyby se nedělil "mírumilovně" na sunnity a šíity, které mezi sebou petrodolaroví mocní tohoto světa provokují k sektářskému násilí. Jak tedy vznikli sunnité a šíité? Sunnité (od slova sunna = tradice) jsou stoupenci ortodoxní islámské nauky, která je založena na tradici, tak jak je vyložena v příbězích o činech a výrocích proroka Mohameda (hadís).

Při určování hlavy všech sunnitských muslimů se – na rozdíl od šíitů – formálně opírají o souhlas celé islámské obce. Sunnismus se zrodil v sedmém až devátém století a mimo jiné se dosud udržely čtyři nábožensko-právní školy. Z nich je nejznámější a nebezpečný salafistický výklad zvaný wahhábismus, puritánská větev sunnitského islámu, která je státním náboženstvím v Saúdské Arábii. Sunnité tvoří podle odhadů 85 až 90 procent všech muslimů. Většinu mají ve všech muslimských státech s výjimkou Iráku, Íránu, Ázerbájdžánu a dalších...

Mekka, pýcha sunnitů Saúdské Arábie... Autor: Mosa'ab Elshamy

Šíité (od slov šíat Alí – strana Alího) ovšem uznávají za svého nejvyššího představitele (imáma) pouze potomky chalífy Alího (zeť proroka Mohameda a čtvrtý chalífa). Mají vlastní posvátnou tradici, uznávají korán a významný je též kult mučedníků. V důsledku sporů o počet imámů vznikla poté řada směrů či sekt, například drúzové, imámovci či ismáílovci. Na rozdíl od sunnitů jsou šíité organizovaní, neboť mají své duchovenstvo. Majoritní většinu tvoří šíité v Íránu (kde se k této větvi hlásí asi 89 procent muslimů), Ázerbajdžánu, Bahrajnu a Iráku. Menší komunity žijí také v Libanonu, Indii, Sýrii, Pákistánu, Jemenu a Saúdské Arábii.

Resumé: Šíité rozdíl od sunnitů uznávají za legitimní vůdce islámské obce po Muhammadovi jen Alího a jeho potomky, zachovali věrnost jemu, jeho domu (jeho paní, dceři Muhammadovy Fátimy a jejich synům Hasanovi a Husajnovi) a jejich potomkům. Alí byl Muhammadův bratranec a manžel Muhammadovy dcery Fátimy a podle islámské tradice byl po Chadídže vůbec druhým člověkem, který přijal islám. Sunnitský Abú Bakr byl Mohamedovým přítelem už v době jeho prvních zjevení a patřil do malé skupinky těch, kteří už na počátku přijali prorokovo učení. Byl také otcem Áiši, nejmilejší pouze osmileté Mohamedovy ženy. A tito dva rozhodli o rozpolcení islámu, o vzniku dvou jeho základních větví.

Konflikty mezi oběma hlavními islámskými větvemi trvají už od 7. století a jsou velmi složité. Sunnité si postupně ve většině zemí vybudovali převahu, šíity považují za nepřátele islámu. Sektářské násilí mezi sunnity a šíity patří k hlavním zdrojům nestability zejména v Pákistánu. Šíité zde tvoří asi 20 procent ze zhruba 180 milionů obyvatel Pákistánu. Jasnou většinu s asi 77 procenty obyvatel představují sunnité. Podle odhadů zde bylo zabito v letech 1987 až 2007 přes 4000 lidí během sektářských bojů. Od roku 2008 zde zemřely tisíce šíitů po útocích radikálních sunnitů.

Saúdská Arábie a její spojenci zahájili vojenskou operaci proti šíitským povstalcům, v červenci 2015 byl dobyt jihojemenský Aden, kam se v září po téměř půlročním exilu v Saúdské Arábii vrátil prezident Abdar Rabbú Mansúr Hádí. Svůj boj vysvětlovali šíité jako revoluci proti Hádího zkorumpované vládě a jako válku proti sunnitským radikálům. V zemi je aktivní mimo jiné radikální sunnitské hnutí Islámský stát (IS) a dosud zde zahynulo na 5400 lidí.

Saúdská Arabie si hraje na zloděje, co křičí, chyťte zloděje. Na jedné straně má luxus Západu zásluhou bilionů za ropu, na straně druhé jako nejteokratičtější stát setrvává u středověkých lidských práv a ještě chce kritizovat někoho, kdo jí to připomíná. Lze dnes, na počátku třetího tisíciletí, omlouvat náboženství, které popravuje a kamenuje ženy pro nevěru, údajné čarodějnictví či odpadnutí od islámu? Náboženství, které až nyní prožívá svoji dobu „jezuitského tmářství“, upalování čarodějnic a „libri prohibiti“, o pár století později než křesťanství...?

Saúdská Arábie je jednou z nejteokratičtějších zemí a islám je oficiálním státním náboženstvím. V království se nacházejí dvě nejposvátnější místa islámu, Mekka a Medína. Zhruba 97 % obyvatel Saúdské Arábie jsou muslimové, z nichž 85–90 % jsou sunnité a pouze 10–15 % tvoří šíité.

Jde o spor, čí islám je ten pravý; sunnitský, nebo šíitský? Nikdo neví nic jiného, jen to, že kdo je proti islámu, je xenofob a rasista. Proč si lámat hlavu? Vše je to následek evropského měknutí, které muslimové vnímají jako slabost, jako by Evropu dostávali zdarma do svých rukou. Oni dobrovolně nesplynou, celé čtvrti si udržují kulturu, kterou si sebou přinesli, nestarají se o jazyk a ekonomiku a zůstávají ve svých enklávách; nestěhují se z muslimských zemí do Evropy, ale berou si muslimské země do Evropy. Muslimové mají živnou půdu v mešitách, které je burcují, káží jim, že jsou zbavení práv, že do společnosti nepatří, že nejsou chtění; jediným řešením je země s arabskou majoritou. To je výchozí místo muslimského terorismu. Je třeba si však přiznat, že v podstatě nejde o sunnity a šíity, ale o získání globální moci a sunnité či šíité, resp. rozpoutávání vražedného napětí mezi nimi, slouží pouze k jejímu dosažení jen jako prostředek...

Určitě to s tím nesouvisí, ale faktem je, že většina z 19 atentátníků z 11. září 2001 pocházela ze Saúdské Arábie. Abu Muhammad Osama bin Muhammad Bin Laden, jak zní celé jméno a příjmení Usámy bin Ládina, se narodil jako sedmnácté dítě z 55 potomků saúdskoarabského stavebního podnikatele Muhammada bin Ládina. Není ovšem uváděno, s kolika ženami tuto úrodu 26 synů, 29 dcer zplodil. Prý už v roce 1994 se početná rodina bin Ládinů “černé ovce” Usámy zřekla, aby se o jejich rodině nehovořilo jako o teroristickém klanu...

Nyní si saúdsko-arabští oblíbenci Václava Havla rozhodli, jako zloděj, co křičí, chyťte zloděje, postavit bezpečnostní zeď, která povede od města Turajf, kde ropná monarchie hraničí s Jordánskem, po město Hafar al-Bátin, kde sousedí s Kuvajtem. (Jsou to ti, co nejvíc křičeli a u OSN žalovali na bezpečnostní zeď mezi Izraelem a Palestinskou autonomií.) Součástí saúdsko-arabských bariér je pět úrovní oplocení a písečné náspy. Tímto způsobem se snaží bezpečněji ochránit 900 kilometrů dlouhou hranici svého království před ilegálním pronikáním islámských extremistů a před pašováním zbraní. Projekt založený na moderní radarové kontrole a elektronickém poplašném systému vybaveném kamerami s termovizí přijde asi na 12 miliard dolarů (zhruba 271 miliard Kč) a jeho realizace má být uskutečněna do pěti let. Projekt je součástí plánovaného rozsáhlého systému radarové kontroly, jenž má pokrýt pět tisíc kilometrů hranic mezi Saúdskou Arábii, Irákem a Jemenem, které jsou považovány za nejrizikovější země.

Saúdští vojáci budou mít k dispozici čtyřicet kontrolních věží vybavených radary, které jsou schopny rozpoznat letadlo či automobil ve vzdálenosti 35 kilometrů, k tomu kamery pro denní i noční vidění. Pro rychlý zásah bude připraveno 240 vojenských vozidel. Část Iráku nyní ovládá teroristická skupina Islámský stát; jedním z jeho cílů je dobýt svatá místa muslimů Mekku a Medinu ležící v Saúdské Arábii. Hranici o délce necelých tisíc kilometrů střeží na třicet tisíc vojáků. Ovšem, k čemu jim bude zeď, když si IS koupí od Pentagonu drony..? http://t.co/7y4mTryb7d


Saúdská Arábie se chce prosadit do mezinárodní politiky na straně USA, proto činí okaté činy, viz. v roce 2015 bylo ženám tohoto teokratického státu poprvé povoleno jít k volbám, SA se také stala členem aliance protiteroristického boje, což je tragický výsměch milionům zavražděných lidí islamisty, včetně obětí útoků na USA, kdy bylo jen v New Yorku zavražděno na tři tisíce lidí v Obchodním centru. A ani se nezastydí, že to byli právě teroristé Saúdské Arábie. Dnes zavraždí vládního oponenta Riádu a přeruší diplomatické styky s šíitským Íránem. Na čí stranu se postavit; na tu íránskou, nebo saúdsko-arabskou? Odpověď je nasnadě. http://www.rukojmi.cz/clanky/687-islamsky-stat-pry-neni-skutecnym-nepritelem-zapadu-je-jim-spis-pokrytecka-saudska-arabie

Kdo by totiž zapomněl na situaci, kdy USA poskytovali informace Husajnovi, aby mohl porazit v děsivé válce Írán, kde už nebyl svržený americký poskok šach Páhlaví, ale vášnivý šiíta Chomejní. A Írán už dávno odhalil pokrytectví USA. Již během úspěšného pokusu o státní převrat v Libyi a svržení jejího vůdce Muammara Kaddáfího bylo zjevné, že Spojené státy a NATO podporují, financují a vyzbrojují teroristy, resp. partyzány, kteří jsou loajální al-Kájdě a oddaní radikální wahhábistické ideji, vyjádřené právem šaría. SA podporuje ISIS. (Kdo bojuje za zájmy USA, je bojovník za svobodu, kdo je proti, je terorista.) A proč je právě vytvořený "sunnitský chalifát" tolik bohatý? Nejbohatší z deseti největších teroristických organizací?

Zeptejte se Američanů, kdo stojí za propracovanou ropnou mafií včetně výpalného a vykrádáním iráckých bank? Na čí stranu se tedy dát? Hamletovská otázka. USA na ni odpovídají stejně jako kdysi americký prezident Franklin Delano Roosevelt. Když mu jeho tajemník Sumner Welles řekl, že nikaragujský diktátor Anastazio Somoza je hajzl, čtyřikrát zvolený americký prezident údajně odvětil:„Je to sice hajzl, ale je to náš hajzl...“

Svět už je však dál, mnohem dál a v ještě v horší situaci než dřív, kdy Václav Havel, milovník pravdy a lásky, přivedl prvního ambasadora teroristického státu number one do Prahy. Co dělat?...Jak napsal pan farář Zbigniew Czendlik; aby nikoho neurazil, nepřeje to lidem, ale postavičkám z Betléma: "Přeji volům, aby neřvali z plna hrdla na všechny kolem sebe, oslům, aby nebyli paličatí a tupí, ovečkám, aby nešly slepě za prvním lepším pastýřem, pastýřům, aby si nemysleli, že ty ovečky jsou tak tupé, jako vypadají, andělům, aby méně lítali a víc chodili po zemi mezi lidmi, králům, aby nezůstali nazí jen s korunou na hlavě a Svaté rodině, aby našla teplé místo v srdcích lidí..."

Inu, škoda, že už nežije Václav Havel, aby se s očí do očí postavil jako humanista saúdsko-arabskému velvyslanci v Praze, jenž by byl jistě jeho ústředním kamarádem a sponzorem jeho absurdních literárních a dramatických děl, překládaných do arabštiny jako ukázka filosofie, jak se vypořádat s opozicí. Dle chování SA lze říci, že Havel zde zasel to správné "semínko svobody a demokracie", za kterou tak statečně bojoval... http://svobodneforum.cz/sunnite-a-siite-tvori-dve-zakladni-vetve-islamu/

https://www.youtube.com/watch?v=BY0ZcGKDIkI

http://www.rukojmi.cz/clanky/550-za-lavicky-si-nenechavam-platit-ani-ja-dagmar-havlova-veskrnova-ale-z-velke-casti-prof-sipek

“Muslimové celého světa, bezprávní této země, povstaňte!...”

Novodobí misionáři vyrazí do Kurdistánu a Jordánska

Členové Al-Kájdy spáchali nejkrvavější teror ve Velké Británii...

bezence-voskovce-senatorem-josepfem-mccarthym-zda-neni-komunista.html

Další komentáře, glosy a ukázky z mých knih na webech olser.cz, http://www.rukojmi.cz/, bretislav-olser.enface.cz a na mém facebooku

Autor: Břetislav Olšer | karma: 39.30 | přečteno: 2985 ×
Poslední články autora