Ministr Kubice, dvojník intrikánského Kardinála Richelieu?

17. 07. 2012 16:07:15
"Strach je nemoc špatného svědomí" řekl Karel Čapek, když psal román Bílá nemoc. Nevím, o čem dnes píše premiér Petr Nečas, ale nemocný strachem je až až... Je tím zlodějem, co okázale křičí: Chyťte zloděje! Jediný vládní nebojsa je ministr vnitra Kubice. dvojník intrikánského Kardinála Richelieu, zvaného též Šedá Eminence...?
Jen si tak trochu švihnout...
Jen si tak trochu švihnout...

Poté, co Miroslav Kalousek obtelefonovával v kauze CASA, resp. Parkanová, kdejakého policejního vyšetřovatele a třikrát měl na "drátě" i samotného policejního prezidenta Lessyho, premiér Nečas mu nic nevytkl, ale naopak si vylil zlost právě na Lessym. Prý je jeho chování neslučitelné s chováním policejního prezidenta jen proto, že napsal dopis policistům. Lessy v něm vyzval své podřízené, aby nepodléhali nátlaku ze strany vlivných a mocných představitelů.

A byl oheň na střeše. Podle Nečase se prý musí rozhodnout, zda je prezidentem nezávislého nepolitického sboru, nebo zda nakročil směrem politického aktivisty. což je s chováním policejního prezidenta neslučitelné... Ta genese antipatií Nečase vůči Lessymu se datuje od chvíle, kdy těžce prohrál svůj souboj s tehdejším ministrem vnitra Radkem Johnem a musel odvolat Oldřicha Martinů poté, kdy se bez vědomí Johna sešel právě s premiérem. A navíc mu Martinů podával hlášení o půl miliardě pro ODS, která se měla vyskytovat ve Státním fondu životního prostředí, kvůli které rezignoval ministr životního prostředí Pavel Drobil z ODS.

Jsme země neomezených možností. Tak mohl před zhruba rokem zvolený ministr životního prostředí Pavel Drobil stihnout nejen kariéru, ale i skandál. A nejeden; žádal zničení důkazů, které tajně natočil ředitel Státního fondu životního prostředí (SFŽP Libor Michálek. Jednalo se o záznam společných schůzek ministrova poradce Martia Knetiga a náměstka Státního fondu životního prostředí Dušana Fibingra. Název by mohl znít: Jak jsme připravovali manipulaci výběrových řízení...

Oč šlo? Rekonstrukce pražské čistírny odpadních vod měla být účelově předražena o tři miliardy korun, přičemž 500 milionů z této částky měla směřovat právě do pokladny ODS. Poradce Knetig v odposlechu hovoří též o tom, že peníze mají být určeny pro Drobilovu politickou kariéru: “Pro toho Pavla, aby měl někdy šanci být prostě premiérem, tak on bez toho, že pro tu stranu mimo jiné i vydělá peníze... aby jinými slovy ta strana mohla být dál. A teď si samozřejmě říkám: Ano, není to správný... opravdu je to loupež za bílýho dne...”

Drobil poté odvolal Libora Michálka, jelikož nepředal nahrávku policii, ani ji nezničil, prostě nikomu v tomto korupčním systému nevěřil a podal na státním zastupitelství trestní oznámení na Knetiga a Fibingra. Drobil sám sice též odstoupil, ale kdoví, jestli se nevrátí, zatímco Michálek se slíbeného návratu zřejmě nedočká. Tak je to v českém panoptiku, v němž Drobil tak dlouho svoji kauzu drobil, až ji docela úspěšně do ztracena rozdrobil.

A pak, co čert nechtěl, se objevil Lessy, co už nebyl z těch policejních úředníků, kteří by kryli Nečasovi záda, proto ho na postu policejního prezidenta nechtěl premiér za žádnou cenu vidět. Prohlásil jeho volbu za právně pochybnou proceduru výběru policejního prezidenta. Pak ale musel rezignovat a Lessy zvítězil. Ale takové "podrazy" se nezapomínají. Navíc mu sáhl na Kalouska a věrnou služebnici Parkanovou, co zřejmě jako Nagyová dře jako jeho kůň. A ještě Lessy chce, drzák jeden, prokázat svou pravdu na detektoru lži... Možná už u prezidenta Klause, Nečasova ochránce, k němuž byl právě povolán na pozdní oběd...?

"Žádná chtivost, žádný hněv a žádná závist, ale strach je rádcem nejničemnějších skutků," prohlásil polský literát a publicista Feliks Chwalibog. A Konfucius. jak jsem si ho přečetl v jeho muzeu v Pekingu, ho doplnil: "Zbabělost je, když víme, co máme činit, ale neděláme to..."

Podplukovník Generálního štábu Karel Daňhel, který upozornil na možné chyby v nákupu letounů CASA, pobíral paušální měsíční částku od firmy Omnipol... Že by benefit od pana Hávy za venčení jeho psa...? Každopádně si možná připomeneme slova básníka; sbohem a šáteček, Mirďo Nečasi a Karle Daňheli, bylo to krásné a bylo toho dost... Karel byl právě zatčen - detektivové ho údajně podezírají z pohlavního zneužívání nezletilé... Jako kdysi vraha al Capona pro daňové úniky...? Ovšem zase ho propustili... A vše z povzdálí jistí ministr vnitra Kubice. dvojník intrikánského Kardiinála Richelieu, zvaného též Šedá Eminence...

Inu, milí policajti, zapomeňte na to, že byste si jeli po své protikorupční linii bez vědomí Nečase, což se nepovedlo ani Slotovi, a že byli jako můj s mojů, prostě předpověď počasí na (Ne)časy. Nechoď Lessy s pány na led, ani na Hrad... Drobil drobil, až se rozdrobil ve volebního manažera ODS...

Budou mít důchodci povinnost chodit přes ulici na červenou...?

Kocourkov s čistým Kocourkem aneb Stát přece neokradl, jen manžeku?

Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)-
http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044

Autor: Břetislav Olšer | úterý 17.7.2012 16:07 | karma článku: 31.50 | přečteno: 2256x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 8.77 | Přečteno: 105 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 26.92 | Přečteno: 526 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 518 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...