Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy vrátí Albert Arnold Gore ml. Nobelovu cenu za mír…?

“Ohrožena je svoboda, s klimatem je vše v pořádku,” zdůraznil nedávno prezident ČR Václav Klaus. Hlavní hrozbu podle něj nepředstavuje globální oteplování, ale to, že slouží jako záminka k bezprecedentnímu vměšování do našich životů.

Moře a vodní páry...

„Komunismus vystřídalo nebezpečí ambiciózního environmentalismu. Tato ideologie pod hesly o ochraně Země – podobně jako staří marxisté – se snaží nahradit svobodný spontánní vývoj lidstva jakýmsi centrálním, nyní globálním plánováním celého světa,“ uvedl Václav Klaus ve svém dopise kongresmanům USA. V těchto dnech se definitivně potvrdila jeho slova. Možná je úředník, ale stojí za ním skuteční klimatologové, jimž daly za pravdu i vzorky letokruhů stromů z finského Laponska, z dob před našim letopočtem, nejčerstvější výzkumy ...

Je to tvrdý byznys. Příroda si to nezaslouží, ale ani svoboda lidstva. USA láteří: “To ne my máme nejvíc emisí, ale rozvojové země.” Čína s Indií tvrdí: “To vy jste si kdysi bohatli na průmyslu a exhaláty vám byly ukradené, dnes ale chcete nám, co se teprve rozvíjíme, bránit v bohatnutí. Nechte nás také vypouštět exhaláty, ať máme industriální zázemí stejně účinné jako vy…”

Jsou mezi námi mazaní "klimatologové" a "ekonomové". Třeba ten britský jménem lord Stern, jehož zpráva z roku 2006 vypočítává, že zvýšení teploty o dva stupně bude znamenat náklady ve výši procenta světového HDP. Aby se oteplování na dvou stupních zastavilo, muselo by podle analýzy Světové banky proudit do rozvojových zemí 140 až 675 miliard dolarů ročně. Tak se dělá byznys s velkým B… Velmi lapidárně řečeno, jak praví prezident Václav Klaus, klimatické změny jsou uměle vyvolávaný podvod, aby se zabrzdil globální ekonomický růst. A že má svatou pravdu, dokazují právě zjištěné rošády s manipulováním dat o globálním oteplování.

Korespondenci společně s několika tisíci dokumenty naštěstí zavčasu zveřejnili na internetu hackeři a citáty z některých e-mailů naznačují, že vědci zveličovali data svědčící o globálním oteplování. V jednom z e-mailů se můžeme dozvědět radu, jak pomocí jistého triku, šikovného postupu, upravoval grafy teplot z posledního tisíciletí tak, aby “se zakryl pokles” globálních teplot v poslední době. Nezávislé vyšetřování potvrdilo, že e-maily jsou autentické. Jeden vědec v nich vysvětluje druhému, jakým trikem lze vyřadil ty údaje, jež ukazují na pokles teplot; klasická manipulace s teplotními hodnotami.

Skandál se týká elektronické korespondence britských klimatologů Kevina Trenbertha a Phila Jonese z Klimatické výzkumné jednotky Východoanglické univerzity. Toto klimatologické středisko mimo jiné spolupracuje právě s institucí Mezivládní panel ke klimatické změně (IPCC), oceněné nedávno Nobelovou cenou míru pro Al Gora. Kdy ji vrátí...? Konečně však nahradilo „vědecké emailování“ skutečné vědecké bádání. Tým kolem profesora Jana Espera z Univerzity Johana Gutenberga v Mainzu studoval vzorky letokruhů stromů z finského Laponska, které sahaly až do roku 138 př. n. l. Poprvé tak v minulých dnech vznikla přesná rekonstrukce klimatu na určitém území. A z výsledků vyplývá, že během posledních dvou milénií poklesla průměrná teplota o 0,3 stupně každých tisíc let, především v souvislosti s narůstající vzdálenosti Země od Slunce. A ačkoli se nemusí zdát dlouhodobé ochlazení o 0,6 stupně Celsia tak výrazné, současné „globální oteplení“ představuje výkyv o jeden stupeň od linie dlouhodobého trendu, který již nastal v minulosti vícekrát..

V miliardové historii naší planety se totiž už vystřídala řada dob ledových. V jejich mezidobí už bylo Gronsko rovněž zemědělskou oblastí a na naší modré, nikoli zelené planetě, už nejednou byly teploty v průměru vyšší o tři stupně, než jsou nyní. Rozloha grónského zalednění je 1,790 mil. km2, objem ledu je 2,6 mil. km3. Jeho stáří sahá daleko do třetihor (miocén, zhruba 7 milionů let zpátky), ovšem samotný led díky koloběhu tak starý není, nejstarší části jsou staré něco přes 100 000 let, tedy přesně perioda, během níž se střídají doby ledové. Za posledních 18 tisíc roků se hladiny moří údajně zvedly skoro o šokujících 120 m. V třetihorách u nás byla subtropická až tropická flora, včetně palem, fíkovníků, korkovníků, mezi nimiž pobíhaly opice, tapíři i plameňáci.

Těžko lze na planetě ve třetihorách předpokládat dálnice a miliony automobilů či teplárny s enormní produkcí oxidu uhličitého a mrazicí zařízení s freony či kyselé deště, včetně miliardových zemí jako Čína a Indie… Ve čtvrtohorách nastala nejen ve střední Evropě pro změnu doba ledová, během níž byli na našem území zase mamuti, polární lišky i sobi a šavlozubé kočkovité šelmy. A tak jako kdysi, ani dnes za to nemůže pouze člověk, nýbrž především sama příroda a hlavně sluneční energie, resp. proměnlivá poloha Země vůči Slunci.

Přesto na poplach bijí i klimatologové v Británii. Podle jejich humbuku a poslední studie se svět ocitne na pokraji katastrofy, pokud emise skleníkových plynů porostou dosavadním tempem ještě alespoň půl století. Britové mají tyto poplašné zprávy v krvi. Celou tezi o tzv. globálním oteplování vymyslela M. Tchatcherová, která kdysi z politických důvodů měla zájem omezit vliv států produkujících fosilní paliva. A chytlo se to stejně jako kdysi marxismus-leninismus, nebo ještě dříve různá jiná náboženství.

Vodních par, stejně rizikovému skleníkovému plynu v naší atmosféře jakým je oblíbený strašák CO2, je všude kolem nás asi dvě až tři procenta, takže poměr mezi industriálním chováním lidstva a účinky přírody je asi padesátkrát vyšší vlivem vypařování dvoutřetinových moří a oceánů, ale i lesů, pralesů či bažin a rašelinišť, které všechny “vydechují” vodní páry. Lidstvo tedy může svou činností asi za deset procent oxidu uhličitého, zbylých devadesát procent  skleníkových plnyů je z přírodních zdrojů… Ani snížení lidského příspěvku o deset až padesát procent nemůže tedy mít zásadní vliv na změnu klimatu.

Václav Klaus k tomu dodává, že nejde o klima, ale o svobodu člověka, která je pro něho tím nejlepším životním prostředím… Mnozí vědci se přiklánějí k možnosti, že nejde ani tak o CO2, ale o uvolnění metan-hydrátů z mořského dna. Metan je asi 20krát rizikovější skleníkový plyn než oxid uhličitý. Metanový led se jako odpad mikrobiologické aktivity vzhledem k nízkým teplotám v hlubinách a vysokým tlakům ukládá v pevné formě na mořském dně. Z něho pak sublimuje do ovzduší.

Zažil jsem havárii AE v Černobylu, letěl jsem ve vrtulníku nad sarkofágem na čtvrtém reaktoru RBMK, můj syn hrál se symfonickým ochestrem v Tokiu při pietním připomenutí ročního výročí tsunami ve Fukušimě, viděl jsem, jak americká firma vypouště ve dne v noci obřím potrubíml přimo do Středozemního moře tisíce hektolitrů splašků z těžby marockých fosfátů, z Kuby to bylo co by dup do Mexického zálivu, když tam byly zničeny ropné vrtné věže. a zamořeno moře. Bylo toho ničení životního prostředí dost a dost, ale ani tato hrůza nemá paradoxně zásadní vliv na údajné globální oteplování. To by nastalo, i kdyby na Zemi neexistovala lidská civilizace...

Do toho všeho se ale "montují" borci z Greenpeace, kteří tato fakta nechtějí slyšet. Napřed se přivazovali k prunéřovskému komínu, pak práskli svoji vlast. Komu? StB? Už dávno ne, kdysi v tom prý byli zdatní, dnes je ale jiná doba - zvolili si proto Tichomoří. A dosáhli svého; Státní agentura pro životní prostředí Mikronésie, ostrovního federálního státu v Tichém oceánu, poslala v roce 2009 českému ministerstvu životního prostředí vyděračské ultimátum. "Pokud česká uhelná elektrárna Prunéřov bude dál vypouštět CO2, naše souostroví zmizí pod vodou..."

Elektrárny Prunéřov I. a II. jsou největším uhelným elektrárenským komplexem v České republice a patří k největším dodavatelům elektřiny pro Česko. Posudek vyžádaný ministerstvem životního prostředí uvádí, že podíl elektrárny na celosvětových emisích CO2 pohybuje na úrovni 0,01-0,02 procent. Ovšem je také fakt, že CO2 spolu s dusíkem ředí kyslík, aby byl vzduch dýchatelný. Prunéřovská elektrárna je údajně podle Greenpeace 18. největším zdrojem emisí oxidu uhličitého v Evropě. Vypouští 10 milionů tun CO2 ročně, což je čtyřicetkrát více než jsou roční emise celé Mikronésie, ale asi stokrát míň, než USA, Japonsko nebo Čína. A že Mikronésie, resp. Tichý oceán, jímž je obklopená, vypouští daleko víc vodních par, jež jsou stejně rizikový skleníkový plyn, jako CO2 v naší atmosféře, o tom ani slůvko. Spíš by se tedy měli Mikronésané obrátit na Neptuna, vládce moří a oceánů, aby s tím něco udělal…

A ještě další "maličkost", o níž se mlčí. Mikronésie - bez ohledu na koncentraci CO2 v atmosféře - zmizí v oceánu už ze samé podstaty geologických struktur (guyotů), na jejichž vrcholech si láčkovci vybudovali svá hnízdečka. Mikronésané si je přivlastnili nikdy ani nepohnuli prstem, aby je ochránili před erozí, pouze exploatovali okolní krásnou přírodu. Ať zkusí zastavit pohyb pacifické desky…

Inu, klimatické změny jsou uměle vyvolávaný podvod, aby se zabrzdil globální ekonomický růst, hospodářská krize a řetězy přikurtovaní Greenpeace k průnéřovským komínům jsou toho tragickým důkazem…

Snímky Břetislav Olšer

 Loňské zima měla být nejchladnější, aneb Nechoď Jardo s pány na led…

Mrzlo, až byly márnice přeplněny a nestačilo se pohřbívat…?

Proč kolektory na polích, když to jde i na hladině vodních nádrží…?

 

Další komentáře, glosy a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)-
http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044 

Autor: břetislav Olšer | neděle 15.7.2012 7:15 | karma článku: 24,86 | přečteno: 1716x
  • Další články autora

břetislav Olšer

Proč se nepíše o americkém ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2...?

Proč je největší jadernou hrůzou jen havárie atomové elektrárny Černobyl a ne katastrofa na ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2 v elektrárně provozovatele MetE? Kdysi se tajila radiace Černobylu, dnes TMI-2...

27.4.2016 v 7:27 | Karma: 29,73 | Přečteno: 5497x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Chcete vědět, proč jste rasisté a xenofobové a kam jdou peníze z vašich daní? Tak čtěte...

Romy považuje za nesympatické 82 procent dotázaných Čechů, polovině respondentů jsou dokonce velmi nesympatičtí; opak si myslí jen tři procenta, tři čtvrtiny respondentů cítí antipatie k muslimům, sympatie naopak čtyři procenta...

22.4.2016 v 7:22 | Karma: 32,04 | Přečteno: 2840x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

V roce 1942 by hajlovala strachy, teď jí nic a nikdo nehrozí, přestože byla pracovně v ČLR

Ceny Anděl získávají amatérští zpěváčci a bigbíty; že to jsou profesionálové? Omlouvám se; amatér má jen charisma a tvoří kvalitu zadara, mnozí neintonující profíci Anděla sice neví, co je to charisma, ale zato mají za to miliony.

13.4.2016 v 7:13 | Karma: 31,79 | Přečteno: 2299x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Jak hordy organizovaných Číňanů s holemi terorizovaly nebohé a neprovokující Čechy...

Co vše mě zaujalo na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin- pchinga, tyrana a novodobého Hitlera v Lánech a na Pražském hradu? Začal bych mladíkem, co při spatření kamery vběhl do davu Číňanů s vlajkou Tibetu a prý byl bit holemi...

31.3.2016 v 7:31 | Karma: 40,31 | Přečteno: 3031x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Havloidní systém může páchat trestné činy, policie však nekoná, svobodu projevu ale trestá

Házení vajec na prezidenty ČR a SRN, policie nic, ukradení prezidentské standardy, policie nekoná, zneuctění Hradu červenými trenýrkami, policie - jen neškodná recese, zničení desítek čínských vlajek, policie bezradně krčí rameny,

29.3.2016 v 7:29 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2524x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

O jedné mé halucinaci: Čína dala nezávislost Tibetu, jeho exilová vláda spěchá do Lhasy...

Začalo to docela nevinně agenturní zprávou: „Volební komise Centrální tibetské vlády jmenuje třetím kalon tripou doktora Lobsanga Sangaye,“ uvedl 20. března 2016 v indické Dharmasále komisař Džampal Thosang; než přišel velký šok.

28.3.2016 v 7:28 | Karma: 34,79 | Přečteno: 1540x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Babiš dává práci 30 000 lidem, Bakala přivedl na mizinu tisíce horníků a svých nájemníků

Volby do sněmovny by v březnu vyhrálo ANO s 29 procenty, druhá ČSSD by získala 22,5 procenta, KDU-ČSL šest, ODS deset a TOP 09 pět a půl, proto opozice ve Sněmovně ve smrtelné křeči soptila a nepříčetně kopala nohama kolem sebe...

26.3.2016 v 7:26 | Karma: 40,95 | Přečteno: 3437x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Živí teplické Romy také Vietnamci svojí prací a muslimové platící za léčbu svého revma...?

Teplice v Čechách jsou moje srdeční záležitost; mám tam rodinu, proto mi není lhostejné, která zde bije. Nedávno jsem tam kromě černých nikábů viděl i řadu arabských nápisů; kdysi byly též německé, ale nikdy vietnamské či romské.

24.3.2016 v 7:24 | Karma: 35,15 | Přečteno: 2515x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Kde bere zrovna Barack Obama tu drzost, že kritizuje porušování lidských práv na Kubě...?

Svět se dočista pomátl, je v křeči politické schizofrenie; fašista Erdogan si v ničem nezadá s Hitlerem, jen jeho Mnichovská dohoda byla méně sofistikovaná než Bruselský summit, a Obama kritizuje porušování lidských práv na Kubě.

22.3.2016 v 7:22 | Karma: 33,31 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když nezdolní američtí Češi prahnou po Pražském hradu a čeští Američané zase po Bílém domě

Dravé štice amerického volebního show Donaldu Trumpovi říká jeho zlínská tchyně Zelníčková "Doníčku" a on jí stále považuje za svoji nejdůležitější tchýni, byť se s její dcerou Ivanou rozvedli v roce 1992 a má už tchyní několik...

21.3.2016 v 7:21 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Leželi na Dundas Street č. 10 na zádech, vystavovali svá nahá bříška a třepali nožičkama?

Zuřivost a zmar českých médií vypukl poté, kdy Miloš Zeman dal na frak Schwarzenbergovi v přímé volbě prezidenta. Od té chvíle se ho snaží psychicky deptat, kde se dá; jejich zvrhlost nezabírá, Zemanova obliba je málem 70 procent.

18.3.2016 v 7:18 | Karma: 35,96 | Přečteno: 1459x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když dva populističtí kohouti spolu udatně zápolí na jednom demografickém bojišti...

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna přišel totiž s návrhem, aby přídavky mohly rodiny čerpat maximálně na své čtyři potomky. Prostě na další děti by už rodiče peníze nedostávali. Měsíční přídavek na dítě je přitom až 700 korun a dávky.

14.3.2016 v 7:14 | Karma: 26,22 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Liskovou šikanují, že nesnáší islám; chce muslim Váhala bičováním snížit kriminalitu v ČR?

Něco není košer; v poslanecké sněmovně se scházejí Gabalové k jednání, jak vyřadit z provozu nepohodlné autory nezávislých médií, aby se zabránilo proruské propagandě. Cibulkovy Seznamy mě nedostaly, teď je ze mě ale extrémista...

11.3.2016 v 7:11 | Karma: 39,33 | Přečteno: 2610x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Nestydaté obchodování s lidských masem dle Erdogana, vyděračského mocipána z Turecka...

Tak se nám právě v Bruselu odehrálo další dělení protektorátů, k těm 28 stávajícím by mělo přibýt i Turecko. Není náhodou, že novému Mnichovu, byť se odehrál v Bruselu, šéfuje Němka Merkelová; geny jsou geny a Turecko fašistické.

9.3.2016 v 7:29 | Karma: 38,56 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Platí, že čím větší střet zájmů, tím pro stát lepší; je Babiš zlaté vejce Sobotkovy vlády?

Ačkoli se socialisté s lidovci snaží populisticky útočit na střet zájmů Andreje Babiše, poryktecky tím popírají, že právě Babiš jim vydělává na plnění jejich slibů výběrem daní; ve stavebnictví, v průmyslu či ve zvyšovaní platů...

7.3.2016 v 7:07 | Karma: 32,75 | Přečteno: 1791x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Zažil jsem v Česku už dvě hitovky zvané inkluze; skončí obě fiaskem? Romská i ta školská?

Slovo inkluze se u nás stalo hitem, na němž si ale láme zuby jedna instituce za druhou. Inkluze, z lat. inclusio, zahrnutí, znamená zahrnutí nebo přijetí do nějakého celku; v Ostravě v soužití s Romy, teď ve školách ČR mj. s ADHD.

4.3.2016 v 8:04 | Karma: 42,61 | Přečteno: 4406x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Učitelka Petra Štěpánová: „Naučte se dějepis-Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

V posledním pořadu „Máte slovo“ na téma „Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?“ se učitelka z Brna Petra Štěpánová vyjádřila na adresu Ruska a Putina. „Nevíme, kdo je agresor a kdo oběť,“ popsala svůj názorový chaos...

3.3.2016 v 8:03 | Karma: 38,70 | Přečteno: 3635x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Přátelství se státem, který je domovem pandy, nebo přátelství se státem okupujícím Tibet?

"Přátelství se státem, který je domovem pandy, je jaksi přijatelnější než přátelství se státem, který okupuje Tibet..." napsal pan Navara v nejčtenějším deníku. Proč marně čekalo OSN, až ji Tibet požádá o nezávislost?

1.3.2016 v 7:13 | Karma: 31,50 | Přečteno: 1314x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Před rokem byl zastřelen Boris Němcov; konec politických playboyů v Ruské federaci...?

"Tak nám Putin zabil Borise Němcova," řekla Julie Tymošenková na ukrajinském Majdanu; nedodala ale, že to nebylo sedm kulí jako v Sarajevu, ale jen pět; před rokem byl zavražděn u Kremlu v Moskvě politik opozice Boris J. Němcov...

28.2.2016 v 7:28 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Omluvy se Umberto Eco od UK nedočkal; je Rejžek, zastánce profesorů, závistivec obecný...?

Marně jsem čekal, že se po zprávě o úmrtí italského spisovatele Umberta Eco chytne Univerzita Karlova za nos, když mu svým faux pas odmítla udělit v roce 2013 čestný titul "doctor honoris causa". A Rejžek jen lacině machroval...

26.2.2016 v 7:26 | Karma: 34,63 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce